CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

welcome!!

Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya: "Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka." Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

:)

ungunya cinta...merahnya lavenda...

sayang...sayang...aduh...sayang....


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Wednesday, December 31, 2014

surat cinta hatiku ke hatimu

SURAT CINTA HATIKU KE HATIMU…





Surat 1

Asalammualaikum…
After my long journey…now I get the job…
Company ni diasakan oleh Mile… dia ni dulu senior aku time sekolah..
Yeah well…aku respect dia…dia dulu ada syarikat sendiri..syarikat fotographer?
Titian Songo…. Its my pleasur to work for him…
But yang aku tahu dia ni tegas…
Hahaha…ye la…time sekolah dulu dia ni hot..and dia ni ketua kadet polis..
Jap..ye la kan…. Ha betul la.. semua orang minat dia…
Tapi aku tak …sebab dia ni kawan abang aku..so macam pelik kalau minat kat kawan abang sendiri…
Dan budak budak hot kat sekolah aku semua kawan abang aku…
So dalam berjuta girls kat sekolah tu…aku seorang je yang tak terkinja kinja denga budak hot..
Hhaa…!!!!hahaha!!!
Jahat aku…
Sebenarnya time tu aku melatih diri untuk tidak menjadi gedik kepada senior…or terkejar kejar pekara yang tak penting.. lagipun sekolah kan… satu pekara aku pegang..
If la kan aku minat gile dengan Jonatthan Putra.. sampai tampal poster dia keliling bilik tidur aku..
Bukan aku dapat pun kawen dengan dia…kan… sama jugak dengan senior sekolah ni…if minat kat senior ni ….minat sikit sikit dah la… kan..
Perangai…still kena jaga…biar tak popular kat sekolah asalkan peribadi, tatasusilah sebagai seorang perempuan dijaga rapi..
And one more…
Aku selalu menahan diri daripada minat sesuka hati kat mana mana lelaki..kenapa?
Sebab aku kesian kan suami aku…kesian kat dia…
Aku dah jatuh hati kat orang lain lebih lebih sebelum dia…
Sorry la beb… membebel panjang sangat…
Ngeh!!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Surat 2

Kenapa aku tulis surat?
Sebab..aku
Taknak tiulis diary…kelakar kot tulis diary..mmmm
Tapi aku tahu..aku kena luahkan perasaan..masalah aku pada sesuatu..
Sebab if aku cerita masalah aku kat someone…belum tentu orang tu boleh bantu…
Yang aku takut if aku tabor semua cerit kat kawan aku tu..silap silap dia lagi banyak masalah daripada kau…ceerita aku tak memberi ruang kepada dia untuk meluahkan masalah dia..dan akhirnya dia merasa terbeban…
Ni sebabnya aku pilih untuk tulis surat…
Tulis surat kepada diri sendiri…
Nak hantar dekat diri sendiri..
a….ah la… baru terfikir…aku nak cari satu tempat untuk simpan surat surat ni..
yeah well surat kedua ni…aku nak tulis…
hari ni aku sangat letih..
hahha..mebazir je sehelai kertas kajang and sampul surat..mmm…
ye hari ni banyak kerja sikit…meeting seharian..
bincang pasal lunching gallery.. banyak kerja nak dibuat..
tapi best wooo wa cakap sama lu..hik hik hik…
kalau dah minaat macam mana pun boleh jadi..
kalau dah usaha sungguh sungguh pasti buah kan hasil..
nak seribu daya kalau dah pemalas sejuta alasan..
betul tak….kan..
betul kan…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Surat 3

Hari ni aku nak ambil angin serba sedikit kat tasik…sunyi siket time ni…tapi jap lagi ramai la orang yang dating…
Nak ambiil angina…lepas dah anbil angina nak buang kuat kaut…
Ha?
Hahaha…. Bongok!!!

Sekarang ni…aku tengah duduk beradu kat pondok yang satu ni…
Udara kat sini sejuk dan segar…tapi kan..andailah kat tiba tiba ada taik kucing kat area ni confirm siksa..
Yeah well..cukuplah mengarut..
Ni nak cerita tadi gi bank..nampak dia..
mmm…hansome dia sekarang..
smart macam biasa..
aku? Still tunggu dia..aku tak pernah cakap aku suka dia minat dia..
kenapa?
Aku kan perempuan..
Come on beb..
Maruah kena jaga..
If dia ada hati kat aku…diam akan dating kat aku…
Dia Aizat…I miss you damn much..
Sorry…sebab aku macam ni…

Then lepas balik dari bank tadi..aku search pasal dia..
Fb
Insta
Twitter
Blog
And dia ada telegram..but aku xadd…
Sebab aku sendiri takde telegram..
Nampak tak…punyalah kepemalasan…
Haha
Kata suka dah lama..menunggu mu hingga hujung waktu..tapi tak bersungguh..
Hihi
Apedah diri ni..

Bukan…. macam ni..
Bukan aku saja saja nak tunggu dia sampai berjanggut..
Tapi aku tahu memang hati ni  nak dia..
Andai kata one day nanti dia nak kawen or dah ada pasangan..masa tu baru aku akan lepaskan dia dari hati..
Kenapa…?
Sebab aku dah janji dengan diri aku…kalau pun aku sayang giler kat seseorang tu..aku takkan pisahkan dia dengan pasangan dia..
 Kenapa?
Sebab aku tak suka orang rampas kebahagiaan aku…
Macam tu juga aku bayangkan andai kata aku rampas kebahagiaan orang lain…
Macam mana perasaaan tu/…..?

Dia…memang aku akan tunggu dia…
Aku rindu dia..
Aku rindu dia kerana aku berjumpa dia…bertemu dia..mengenal dia melaluai doa…
Doa… ye doa..
Kalau kau story kat orang aku jumpa dia seba doa…confirm takde siapa nak dengar..
Kenapa?
Sebab orang mungkin tak percaya..
Kenapa?
Sebab aku pernah bercerita tapi benda jadi macam acuh tak acuh,…. Cerita aku macam takde apa apa isi..
Hmmm…
Dia…Aizat…

Mulanya aku nak baawak balik surat ni…tapi macam mana if ada orang lain baca....?
Mampos..confirm kecoh satu rumah..!!!
Ha!!!
Tiba tiba aku ternampak satu pokok ni…terasing dari pokok pokok lain…
So aku masukkan surat ni dalam  envelope then aku selit kat lubang pokok ni..
Kat atas envelope ni aku tulis..
“surat cinta..hatiku ke hatimu”

Dah kenapa?hahah…
Kenapa tajuknya mesti macam ni…
Biarlah..
Hope takde sesiapa Nampak..
Ngeh..



End


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………




Surat =========== Balas

Saya nak dengar cerita awak…
Yeah…saya dah baca surat awak…
Sorry la terjumpa pulak surat ni terselit…
Hahah kelakar…mesti awak ni perempuan kan…
Hiihi
So cute..
Nak dengar cerita tentang awak jumpa Aizat…
Dengan doa…
Manisnya cerita cinta macam tu…

mmmm…
boleh kenal?


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


Surat 4

Aish…!!!
Ok…terima kasih kerana membaca …mmm
Tapi saya rasa awak tak nak kenal dengan saya sebab saya ni lelaki
Hansome bertubuh sasa.. dan
Saya ni gay…!!

Sp bye bye dear…


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


Surat ===== Balas

Ceh!!! Tipu…
Tulisan cantik…tersusun…
Lepas tu kat sign ada love…
Then envelope warna pink……..
Kat  tulisan “ surat cinta hatiku ke hati mu”  pun ada love love…
Awak perempuan  kan…
mmm…
kelakar…
 biar saya cerita tentang diri saya…
orang yang saya menunggu selama ni dah nak kawen…
if saya cerita kat sesiapa betapa sedihnya saya… hanya satu ayat yang diaorang akan bagi…

“kau lelaki…kau boleh cari lain..ape susah”

Mereka takkan faham…
Betapa hati ni sedih…dah 3 bulan saya menoggeng…nasib baik kerja…kalau tak confirm
Membalik kuang atas katil je…

Percaya atau tidak…saya bukan seseorang yang  merbahaya…
Buktinya…
Jap…
Buktinya saya ni hansome….!!!

Ok bye…!!!


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Surat 5

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Siurat ====== Balas

Ha?
Hahahaha
Tengah fikir ye nak kawan or tak…
Ok macam ni la…
Saya cerita tentang diri saya..

Nama saya Afuza Abdullah
Umur : 26
Grade : bakal grade.. in petroleum engineering
Saya berasal dari kuala lumpur..
Bukan dari keluarga senang….dan disebab kan saya bukan dari keluarga senang and nak sekolah memang susah… abah selalu nasihat untuk dapatkan biasiswa…sebab abah memang tak mampu nak hantar belajar tinggi tinggi…dan disebabkan galakan tu..
Syukur Alhamdulillah daya dapat biasiswa penuh dari form 1 until 5
Dan disebabkan result saya bagus..
Saya termasuk dalam 5 orang yang akan ditanggung oleh VVIP PIBG sekolah saya..
Dan  kemudian selepas semesta satu saya telah mendapat tajaan sepenuhnya dari biasiswa di tempat saya belajar..

Dan Alhamdulillah saya kerja ni gaji saya  tinggi…saya beli rumah baru untuk  mak abah and adik adik….disini di Putrajaya,,
.biar saya pula yang berkerja…abah dah boleh rehat…
Saya anak pertama dari enam beradik…
Adik paling kecik umur 12 tahun…


If awak tak percaya saya boleh check nama saya sebagai pelajar terbaik kat web university petroleum..
Ok…

Saya nak berkawan dengan awak..
Sebab kebanyakkan perempuan nak kawan dengan saya …sebab saya ni hansome…
Bergaya…bila jumpa dengan mak saya yang tegas tu dia orang macam nak merajuk pulak..
Apehal?
mmm….
Saya harap awak tak tergolong dalam golonggan perempuan yang mengada gada bajet saya akan ketepikan mak saya demi mereka.. demi nak layan mereka…
Itu semua lagha…

Dan….
Kenapa saya cerita semua ni kat awak?
Sebab awak tuils kat surat haritu..
Awak jumpa cinta kerana doa…


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Surat 6

Asalammualakum…
Ya betul dah jumpa profail awak kat web tu.. Cuma gambar lambat loading sangat..
Nak tengook jugak hansome sangat ke awak ni….
Boleh kan..kan..kan

Dan walaupun saya ambil masa yang lama nak cari perkataan lagha tu apa maksudnya
Huhu..pernah dengar sebelum ni tapi tak ada hati pun nak cari maksudnya..

Ye saya…
saya ni perempuan
Dan nama saya Lisa..
Lisa Surihani..suami saya yusri..
mmm…

percaya kan..

maaf..saya kan perempuan bahaya nak beritahu nama sebenar..
ngeh!!!

Jap surat saya sebelum ni awak simpan kat mana?
mmmmm….

So…
Macam mana saya jumpa dia…

Tak yah la cerita…

Dia dah nak kawen…dan sekarang masanya saya kena cari seseorang untuk digantikan
Bukan nak gantikan dia dengan orang lain dan mempermainkan perasaan orang tu…
Tapi nak cari cerita cinta baru …
Jadi..,,,
Saya takkan terpaut dengan dia je…
Tak nak buang masa…
Dah terbukti sejelasnya dia bukan untuk saya…

“im shy to ask…im to pround to loose”

Saya tak pernah beritahu dia saya ada hati kat dia..
Cuma sayang dari jauh…

Tentang buah hati awak tu…ada baiknya awak lupakan dia..cari orang lain…
Situasi kita sama kan.
Mungkin takdir awak jumpa surat saya…kita boleh kongsi cerita..
Walaupun saya tak kenal rupa awak…
Tapi saya tahu siapa awak..
So rasa selamat tu ada…

Well…saya berkerja di art gallery…
If nak perkhidmatan fotographer ke or design..boleh guna perkihdmatan saya…

Saya baru start kerja kat sini dalam 5 bulan macam tu…masih baru disini..
Saya dah lama tinggal di Putrajaya…Cuma kerja kat gallery ni baru je..
So ..if nak tahu tempat jalan jalan best kat Putrajaya
Jangna Tanya saya…sebab saya sendiri takde masa nak jalan jalan kat Putrajaya ni busy la katakana
Hahah
Yang saya tahu Alamanda…
Tu je…

mmmm…tempat makan best kat sini…. Roti canai kat food court present 9
serius best… kedai tu strat berniaga dari jam 7 am until 11 am and 5pm until 10 pm…
kedai tu anak beranak yang berniaga… orang  melayu punya roti canai…
try la…

ape lagi ea? Mmm…

ntah la nanti kalau ada yang lain  saya habaq na….

bye…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat ====== Balas…

Malam semalam bawa family gi makan roti canai,…memang best..
Semua suka… thanks awak…
Jarang dapat keluar dengan family macam ni…
Dapat tempat makan sedap pulak tu…..

Awak…if saya tak balas surat tu sebab saya tak dapat dating kat tempat ni…sebab mungkin saya
Akan ditukarkan di Putrajaya… maksssud saya tempat kerja…
Esok mungkin saya tak dapat dating meeting sampai petang…ni..
Bos hantar email…baru je..meeting esok sampai kul 6…
Nak tempoh jem lagi..taak tahu la sampai rumah pukul berapa semoat ke tak dating sini…

Saya sekarang ditugaska ke bahagian pentadbiran…sebab saya adalah orang baru disini so bos nak saya belajar dulu…baru boleh turun padang buat kerja..
Sebelum ni saya kat Terengganu…

Ok done pasal kerja…

Awak apa kabar? Lisa surihani?
mmmm….
Dah jumpa orang baru..?
Yeah well..
Saya harap awak jumpa cepat cepat the nanti awak kawen boleh la jemput saya…
Time tu kita boleh kenal each other look…

Saya nak dia bahagia…sebab tu saya lepaskan dia…

Tak tahu la nak borak ape..
 Hahha
Sebab tak kenal..

Awak…
Bye...


………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Surat 7

Haha ..
Tak tahu nak borak ape? Sama la
Saya ok..
Saya nak cari duit banyak banyak..
Jujur…belum boleh buang dia dari hati…
Saya takut if sekarang ni saya cari orang lain saya hanya akan menjadikan orang tu pengganti..
Sayang nya xde…
Tak baik kan …

Minggu depan cerita hobbit keluar…
What do you think abaut…cerita yang fairy tale…yang tak logic…yang tak benar macam ni?
Saya…
Tak minat..
Baik tengok cerita korea..
Lagi best…setidaknya mereka hamsome?
Ahak!!!!
So ape pendapat…

Hari tu sebenarnya nak tengok cerita Kyoto reunion kenshi…
Macam best cerita tu…
Tapi tak de masa…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat Balas..

mmm….cerita hobbit…mengarut la cerita tu..
betul korea lagoi best…
boleh  tiru cara diaorang mengorat perempuan kan…

cute sangat!!!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat 8

Ni je yang dia reply..
Ceh!!!
Dia punya cute tu semacam peril je…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat Balas

Awak…
Semalam saya tengok cerita hobbit dalama pukul 10malam macam tu la dia strat…
Best..
Saya duduk sit tengah…

Boleh tahan la cerita dia…
Sebab banyak lawan lawan …
So takde la boring sangat…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat 9

Ada ke?
Jap semalam saya pun ada tengok jugak…hari rabu kan..
Yup saya pun duduk kat sit tengah..

So tengok jugak..
Ingatkan tak minat..

Yeah well …
23/12/2014 ni ada lounching gallery…
Kat presint 2

Lukisan tu…
Cantik jemputlah dating..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat Balas

Awak…
Saya ada beli satu lukisan ni..
Nama pelukis dia..
Maria …
Yeah well…
Just Maria…
She must be some one that so pretty…

Macam lukisan dia..
Tapi dalam lukisan ni dia Nampak sunyi…just like me…
Sunyi macam saya…

Orang yang jual tu pun cantik sangat..
Tapi saya beritahu dia nama tipu saya..
Azhar..
Nice tak nama tu…

Apelah diri kenapa nak tipu kan..
Kenapa mesti tipu…

Sebenarnya bukan tipu Azhar tu nama timangan say time kat sekolah rendah dulu..
Cikgu bagi..sebab muka saya sebijik dengan nama seorang anak cikgu …tapi budk tu dah meninggal…

Sebabnya …ntah la..
Mulut ni yang tiba tiba keluar nama   tu


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat Balas

Awak dah lima hari tak reply..
Surat haritu dah baca kan…

Kenapa?
Dah tak nak kawan saya lagi..?

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat 9

Awak ….
Bukan saya tak nak reply..
Tapi kan…
Surat hari tu…tercicir mana ntah…
mmmmm…..
 sorry…
tak sempat baca pun…
terbang suratnya…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Surat Balas

Ye ke…
Ok..
Sorry la bukan marah..
Cuma saya tak sedia..hilang kawaan…
Setakat ni awak je yang faham saya..

Haha…
Mungkin sebab kita tak duduk berhadapan…dan bercakap..
Kalau tak confirm boring…

Kan…

Awak…
Saya baru kenal seorang perempuan ni…
Cantik orangnya…
Baik…
Pendiam..
Pandai lukis,…
Sopan santun..
Dia sangat hormat ibubapa  saya..

Walaupun ibu bapa saya sedikit kelam kabut sebab ..yelah sebab mereka baru jadi o
Orang kaya…dan bila bercampur dengan orang kaya…mereka sedikit kabut..
Tapi dia…
Serius tak macam perempuan lain
Dia layan je…
Bila ada orang nak kritik parents say..
Dia cepat cepat back up mereka balik…
Sejuk hati saya…
Rasa nak menangis…
Perempuan ini..
Adalah perempuan yang buat saya bersyuku rbila bertemu dia…

Saya akan sayangkan orang yang sayang ibu bapa saya…
Awak doakan saya
Dapat nikah dengan dia..
Andaikat dia benar benar penenag saya…
Andai dia beanr benar perempuan yang bakal menjadi tanggungjawab saya
Dunia akhirat..


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Surat 10

Siyesly awak..?
Alhamdulillah…
Baiknya perempuan tu…
Mesti cantik kan…
Jangan risau…
Andaikata..
Awak nak khawin dengan dia kerana ALLAH…
In sha Alllah segalanya dipermudahkan…

Just…cepat cepat kawen…
Lamar dia…
Tumbs up for you my halimunan friends…

Awak…
Saya pun dah jumpa some one..
Satu pekara yang saya sangat respect kat dia…
Adalah dia adalah seorang lelaki yang sangat taat kepada ibu bapa…
Abang yang sayang kat adik adik dia…

Memang saya hormat dia…

Awak,…
Saya nak kawen dengan dia…
….

Doakan saya…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat Balas…

Awak..
Ye saya pasti akan doakan awka…
Awak kawan yang baik…

Sorry dah 9 hari tak reply…
Busy persiapankawen…

Saya lamar dia haritu..
Depan mak ayh saya dan dia…
Mereka setuju..
Dia terkejut…

Saya rasa saya ni sweet…
Ngeh!!!

Saya bagi dia buanga…
Then kitaorang dh tuning..
Beritahu kat sedara majlis nikah je..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat 11

Ye ke..awak..
Saya pun ah tuning..
Dia lamar saya ..
Masa tengah makan malam macam awak lamar dia…

Ye.. awak sweet…
Saya dah tenang dia lamar saya tak tunggu lama lama..

Awak..
Sebenarnya saya pun dah lama tak dating sini…
Ni hari ni baru datang
Ni..
Busy persiapan kawen jugak…
Haha
Sama la kita jom lumba siapa kawen dulu…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat balas…

Boleh kita lumba..
If saya kawen dulu awaak kena bawa hadia harga rm 200 keatas…
Macam tunjugak saya…
If awak kawen dulu saya kena bagi hadia 200 keatas….

Boleh?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat 12

Tak de hal..
Boleh punya…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat balas…

Semalam saya ke KL cari barnag kawen…
Barang untuk gift..then saya ke nilai..
Penat..
Tapi seronok..ye la nak kawen..
Tapi mak saya tak bagi saya kena panas seri penagntin hilang nanti katanya…

Ahah

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat 13

Ye ke saya pun pergi ke tempat yang sama…
La….
Kenapa kita tak jumpa…?
Kihkihkih…
Kalau jumpa pun bukan kenal pun kan…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


Surat balas…

Awwak saya outstastion utnuk seminggu..
Penadtaran kawen saya pun mak ayah saya uruskan…
Bakal isteri saya pun outstation..
So pendaftaran bagi pihak dia pun parents dia yang uruskan…

Tapi just reply me…
Saya akan datang ambil surat awak sebelum flight..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat 14

Awak…
Saya nak kena outstation ni..flight…
Lagi 5 jam dari sekarang..
Surat awak ni nanti say abaca…

Bye..

,…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Surat balas…

Asalammualaikum…
Sebulan dah…
Saya kena kerja luar…
Awaak pun sama ye..
Hmmm….
Ni kad kawen saya…
Sebenarnya sampul kad kawen ni warna kuning…
But saya bagi awak yang waarna pink..
Awak suka pink kan…
Jangan lupa datang and bawak hadiah besar

Saya tunggu…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Surat 15

Hey…
Saya pun nak kawen dah la…
Tak sempat lagi tengok esign kad kawen ni..
Nama saya kat kad ni pun saya tak tengok lagi…
Mmm,….
Sebenarnyakan…
Saya tak tahu pun nama penuh bakal suami saya…

Boleh tak macam tu…

mmmm…

saya kawen dulu..
awak bawak hadiah datang majlis saya bye…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Majlis kawen :

Tok kadi : membaca tazkirah

Ayah Maria : menanyakan solan kepada pengantin lelaki…

Ayah maria : aku nikahkan anakku  Maria Zahira dengan kamu Afuza Abdullah

Maria : jap…!!!! Afuza Abdullah?
              Eh…ayah salah nama ni… jap…
              Nama dia kan Azhar

Ayah Maria : itu nama  manja dia…dia tak beritahu ke?

Afuza : tak… sorry…saya tak sempat nak beritahu..

Maria : (menitis airmata sambal senyum kambing)
           
Saya Lisa …Lisa Surihari..

Afuaza : blur…

Maria : pokok…

Afuza : subhann Allah






Mereka pun bernikah…mereka bahagia..dikurniakan 3 orang anak…
Yang perempuan bernama
Lisa… kembar lelaki bernama aizat dan afif

Sweet tak..
Tak sangat kan…

Malam pertama mereka…mereka keluarkan semua surat surat yang mereka simpan sepanjang perkenalan mereka melaluai mail box encik pokok…
Masing masing ketawa…
Dan masing masing menuntut hadiah…


9 tahuun kemudia mereka kembali ke pokok…. Mailbox encik pokok.
Diukir di situ..

“surat cinta hatiku ke hatimu”
Kekal selamanya…




So macma mana cerita ni best tak?
Comment please

“Yang Maha Esa mengizikan Hatiku bertemu Hatimu…. Cinta itu lebih peka dengan rasa…ikhlas itu lebih dalam dengan sayang … doa itu lebih makbul bila jalan  itu lurus..ya bila benar benar mahu”



6 comments:

mahmoud elsayed said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

mahmoud elsayed said...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء


mahmoud elsayed said...



خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف بالدمام

mahmoud elsayed said...



توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

mahmoud elsayed said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

mahmoud elsayed said...



شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض