CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

welcome!!

Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya: "Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka." Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

:)

ungunya cinta...merahnya lavenda...

sayang...sayang...aduh...sayang....


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Tuesday, December 13, 2011

me n my ipad!!!!!

ok just me n my ipad...
best kan...
ok ni mmg gaya sy...

my mom n daddy buy me this sbb sy slalu dpt dekan dlm mekatronik...but sy belajar bsunggug-sungguh bukan krn ipad but tuk diri sendiri dan tuk sesape shj y sy letakkan dlm hati...

ipad...sy bawa je kemana-mana...but bukan dtandas huhu...

.....................................................................................

ok what happend to me..?kenapa kepala pening ni...dada sesak...!!!!
tiba-tiba hidung berdarah keadaan menjadi gelap....

........................................................................

bila saya buka mata...saya sedang berbaring dan mama bgtau y sekrng sy berada dhospital...ok... what happend to me just now?!!!

masuk hospital?ok ni pengalaman pertama..mama kata,mama letakkan saya dikamar vip so xdela ramai pesakit sgt so saya akan lebih cepat sembuh n family pun boleh tidur dgn pesakit oleh kerana itu kamar vip...but saya bgtau mama klu boleh mama xperlu teman sbb mama pun kne kerja n lebih elok mama letakakn saya dikamar y ade pesakit lain but bukan dalam bilangan y ramai....ok mmg saya seorng y rendah diri walaupun saya dr keluarga kaya sbb itu lah y dajar oleh mama n daddy...


..................................................................................


ok sekarang sy ade di bilik hospital y ditempatkan hanya 2 org pesakit..hmmmm ok la drpd xde teman langsung kan..kan..kan...

sekarang baru 3jam saya berbaring sendirian dlm bilik ni nasib ade ipad sya...bleh saya main angry bird!!haha lps tu main shadow fight...then xtau nk main ape!!!!
tu la mama beli ni kamu asyik main game je!!!! bentak hati kecil ku huhu
ok...saya tau saya salah...then sya pun buka bacaan ayat quran sbb ngah lapang2 mcm ni la best nk hafal...xde org kacau...kan3!!!
:)

ngah sesedap cita rasa membaca sambil hafal tu...tiba-tiba pesakit sebelah ni panggil...

"cik....cik..."..
saya pun menyahut
"cik...panggil sya atau cik nk saya tolong panggilkan doktor?"
"maaf...nama cik siapa?"
ok disebabkan sy xkenal dia so sy xbgtau nama sebenar saya...
" saya allysia...nama cik?"
dia pun menjawab dengan suara y rendah...
"saya sandra..."

..............................................................................

mlm ni sy sendirian..ok sunyi sgt lps doktor bwt check up diaorg pun lenyap ntah kemana....
hmmmm...sunyi sgt...
then sy pun buka facebook n blogger dan lain2 tuk update pe y patut...
sekarng jam 12.30am ...ok xleh tido jgk
so drpd buang masa baik saya hafal quran lg baik kan...

sedang sahaja menghafal quran tu sandra tegur...dia tanya sy bzy ke?so dia ajak borak..then lepas saya cerita tentang diri saya dia pun cerita tentang diri dia

ok...cerita nya mcm ni..sandra ni anak dato` ok bukan daddy dia dato but mama dia dato...dia pun mcm sy jgk low profail....but dia kata sejak hari pertama dia dihospital ni mama dia xpernah jenguk dia..but y dtg hnya pembantu peribadi mama dia...dia kata lagi dia dah lama tunggu mama dia dtg but......tu la xdtg2 jgk..AND DIA SEDIH SGT2.......
ok sya faham mmg dia kecewa..then saya pun tanya maklumat ttg diri dia n mama dia secara detail apetah lagi dia mmg nk sangat2 tau kenapa mama dia xmelawat dia...ok sya ada cadanngkan dia utk tanya je kpd pembNTU peribadi mama dia..kan selasai satu masalh...
ok then dalam kul 3pagi sy bagtau dia sy dah ngantok...so nite!!!
asalammualaikum....
then sandra jwb salam dengan suara y sgt sayup..... mesti dia tgh sedih xpun ngah nngis...ok sy agak je dia sedih n nngis sbb masa ktorg borak ni langsir ditutup sejak pagi td first time jmpa pun blum tgk wajah dia...
msti orgnya cantik secantik namanya...


...................................................................................

ok...sekarang kul 12.00pm...
sy xtau nk bwt ape...lps mkn tgh hari ni..lg sejam bru zohor..
so i use my ipad tuk cr mama sandra ape gune ade ipad tapi xguna tuk kebijaksanaan kan!!!ceeehhhwahhh!!!...ok..ok... memangdangkan sy pun bnayak link n org suruhan y bleh saya arahkan...

selepas solat zohor...saya cr lg...then baru saya jumpa sedikit sebanyak maklumat tg sandra...
mama sandra pemilik sebuah syarikat bernama GOLDEN HEART sdn bhd. n ade 95 buah cwagn seluruh dunia...ok time ni saya dpt tangkap sandra n family dia setaraf family sya....ok then syarikat tu hasilkan berlian emas dan beberapa barangan mewah mcm perhiasan mewah....n permintaan tempahan y saya tgk kebanyakannya dr golonggan artis wastren n menteri2 seluruh dunia...ok say pernah tgk n baca ttg syarikat ni.. daddy saya n saya sendiri ade syer dlm syarikat ni but xbesar la...family sandra kuasai 74% saham di hampir seluruh cwgnnya but ade satu dua je y syer mereka cuma 50%... laporan menunjukkan GOLDEN HEART sdn bhd tiba-tiba menyerahkn syer 20% pada syarikat y lain...
ok...sandra ni anak kedua dr dua beradik dia ad seorg abg...ok sekrg saya terfikir knpa xtinggal je kat rumah n knpa msti hospital?kat laman ni ada photo bilik tidur sandra..ok mmg mcm tuan puteri punya bilik...my room pun xsebesar tu...ok mmg dia lg kaya...


....................................................................................

dah kul 12.00am saya still xleh tido...ok cuba lelap kan mata dengan zikir....then tetiba sandra panggil n ktorg borak2 lagi...punya la lame siap gelak2 lagi
then dah kul 3.am so saya mntak diri tuk tido satu pekara sepanjang 2-3 hari saya kenal sandra ni saya xpernah tgk wajh dia..

but semalam saya dah arahkan org saya tuk cari mama dia n mereka dah jumpa...mama dia ada dirumah berehat...ok time ni sya mmg pelik...mgikut maklumat y dikumpul oleh org-org saya mama dia dah bersara n abg dia y teruskan semua perniagaan n knpa mama dia xmelawat dia?
ok...fine takpe lain kali bleh story...sy nk cuba tanya sandra...but ade ke peluang means klu tnya ni mesti akn sakitkan lg hati dia kan..hmm baik xyah tanya..
:(

walaupun xdpt tgk sandra betul2 tapi tadi saya dpt ambil gambar dia ikut ruang bawah langsir setidaknya dpt la tgk sket sandra tu mcm ne gemok ke kurus ke...but saya xtgk balik gambar tu sbb tiba-tiba dgr bunyi tapak kasut...t kalu nurse nmpak saya ambil gambar org senyap2 mst kena marah...fuhh!!!


.....................................................................................

9am....ok mmg saya xnmpak sesape pun y jenguk sandra...so saya turun dr katil n nk buka langsir sandra but tiba-tiba kena marah dgn nurse...nurse tu nmpak mcm marah sgt hmmm maybe dia xnk sy kacau sandra...but takpe la esk je la tegur lgpun esk my last day yahooo!!!!!bleh balik rumah
n sya pun dah arahkan org suruhan saya tuk jemput mama sandra ke hospital ni esk...

....................................................................................

ok sekarang jam 5ptg selesai solat asar n segala pemeriksaan dijalan kan saya dibenarkan pulang but mesti selalu menjaga pantang...ok doktor membebel mmg lama...

then saya nampak ade seorg wanita kurus dan tinggi lampai berbaju congsam unggu, loket mutiara putih n rambut bersanggul org nya agak berkulit sedikit cerah n lipstik merah...n dia tanya dgn nada marah.... "siapa shakila annisa?" dgn nada y tegas saya menyahut panggilannya dia...then dia tanya ada apa saya memanggil dia kesitu...
then saya memberi tahu dia bahawa anaknya dia sandra ingin berjumpa sambil saya menunjukkan katil, but masa ni saya bercakp dgn nada lembut...
dengan pantas dia membuka langsir dengan keadaan menghempas...
"mane anak saya?!!!!" dia menegking dgn nada marah
ok then saya menegaskan kepada dia mungkin sandra dah lari dr hospital sebab dia xnk melawat sandra...kemudian mama sandra menangis...
lantas pembantu peribadi mama sandara memulakan cerita...

sandra masuk hospital setelah betarung dgn kumpulan kongsi gelap y cuba menculik puan salina and masa tu mereka berada di jepun and mujur ada sandra sempat menyelamatkan puan salina dan sandra telah pengsan ketika itu sebaik sahaja kami tiba...tujuan penculikan itu adalah kerana kumpulan itu tidak mahu wanita y menjadi ketua dikawasan mereka....
mulanya puan salina telah mengarah kan kami untuk membunuh ketua kumpulan y menyerang mereka namun puan salina memberhentikan niatnya kerana ketua itu mahu puan salina y cedera bukan sandra dan orgnya adalah papa sandra sendiri...

semasa sandra menetap dihospital ni papa sandra mengarahkan org-org nya tuk berjaga di kawasan hospital bagi mgelakkan puan salina berjumpa dengan sandra kerana berebut hak penjagaan anak...sehingga selepas 2minggu sandra sedar dr koma dan 2bulan selepas itu juga puan salina masih tidak dapat menjenguk sandra walaupun dia dah cuba banyak cara...kami sebagai org suruhan puan salina sanggup untuk mgorbankan nyawa buat puan salina dan bertarung dgn org-org papa sandra kerana puan telah menjaga kami dan keluarga kami dengan sebaik mungkin...walaupun kami banyak buat kesalahn dia tidak pernah menengking...
sampai suatu hari puan salina jatuh sakit kerana terlalu merindukan sandra...
dan kami bertekad untukmenyerang hospital dan membawa lari sandra...

sesama kami menyerang hospital puan salina pun turut sama dan kami semua bertarung habis-habisan untuk mndapatkan sandra...
dan semasa kami sedang bertarung itu sandra y baru shj diberi ubat penenang oleh doktor terpaksa kami dukung dan kebanyakan dari kami sudah berlumuran darah....
tanpa disangka akhir sekali papa sandra ingin menembak puan salina dr belakang...kerana lemah y teramat sangat semasa sedang berjalan puan salina terjatuh dan tembakan itu terkena tepat pada kepala sandra...
selepas tembakan 3kali bertubi-tubi itu...papa sandra membunuh diri kerana menyesal...
papa sandra sgt sygkan dia...dan setiap hari jam 3pagi dia akan melawat dan kedang kala tidur disebelah katil sandra iaitu katil y sedang kamu gunakan sekarang hanya ada dua katil diruanggan ini...kejadian ni berlaku 3thn lepas

selepas pembantu peribadi puan salina menghabiskan cerita saya jadi binggung dan saya bertanya, jadi pada siapa saya bercakap selama ni?kemudia saya pergi ketepi katil sandra kerana sandra pernah memberitahu yang sandra ada menyimpan foto mamanya...
dalam keadaan binggung tu tiba-tiba seorng nurse menyapa saya dan dia memulakan cerita...

cik...sebenarnya selepas kejadian pembunuhan beramai-ramai tu....ruangan ini asyik berbunyi org menangis setiap pesakit y tinggal disini pasti mahu menukar ke ruanggan y lain ....runggan ini menjadi pilihan kerana dr sini pesakit boleh melihat pemandangan pantai....namun hanya cik seorng sahaja y tidak merungut...mungkin ada sesuatu y cik bwt sehingga roh itu mahu berbicara dgn cik...
emmm...pertama kali cik berborak apa y cik katakan pada dia...

then sy menjawab..kami hanya berkenalan seperti biasa..
then saya beritahu dia nama sy allysia...sy xsuke bgtau org nama sebenar saya...

then nurse tu menjawab....sbenarnya setiap kali tarikh pembunuhan beramai-ramai tu datang n setiap kali tu jugalah nurse n doktor disini bakal mdengar suara sndra...
n dia berkata
"nama sya sandra allysia ade sesiapa nampak mama saya?"
n pada setiap tarikh itu juga sekitar jam 3pagi akn kedenganran bunyi tapak kasut lelaki dan suara sandra y meminta lelaki itu menemukan dia dgn mamanya...

setiap bait penjelasan ditebarkan saya semakin binggung..then saya melihat photo y diambil mgunakan ipad sya...dan
photo itu......
menunjukkan gambar seorang gadis berambut panjang sehingga ke pinggang,berbaju pesakit berwarna pink sedang menangis..
tiba-tiba saya terdengar suara sandra berbisik ditelinga saya
"terima kasih...kerana telah membantu saya..sekarang saya tenang krn saya tahu betapa rindunya mama saya kpd saya....."
then tiba-tiba terasa angin bertiup padahal tingkap semua tertutup.....
kemudian saya take a picture mgunakan kamera ipad saya dan.........



----tamat----





p/s ni kali pertama saya bwt short story mcm ni...!!!!
hope sy dpt improve lg...
:)

1 comments:

Aiman Phoenix said...

Short story ke..? Mati-mati saya ingatkan kisah benar. Huhu.. Hebat! Teruskan menulis!